FC Groningen sluit teleurstellend avontuur af met remise

10 december 2015, 20:53   Bijgewerkt: 10 december 2015, 22:49

Ook in de derde en laatste thuiswedstrijd van de Europa League is FC Groningen er niet in geslaagd om een doelpunt te maken. Omdat tegenstander Sporting Braga eveneens niet wist te scoren, hield de regerend bekerwinnaar wel een puntje over aan het duel. Het was voor FC Groningen, dat al kansloos was voor een plek in de volgende ronde, het tweede puntje van deze groepsfase.

Natuurlijk, voor iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt was het fantastisch. Zes Europese duels, dat is genieten voor iedereen in het groen/wit. Maar in het voetbal draait het aan het eind van de dag om de punten en die behaalde FC Groningen (te) weinig. Tot donderdag had het één puntje gepakt, in vijf duels. Dat zijn geen cijfers waar het Nederlandse voetbal iets aan heeft, in deze barre tijden. Alleen uit bij Slovan Liberec wist FC Groningen een nederlaag te voorkomen, door een doelpunt in blessuretijd werd het 1-1.

Opvallend was dat Euroborg, ondanks het feit dat Europese wedstrijden toch geen alledaagse gebeurtenissen zijn voor FC Groningen, niet vol zat voor deze wedstrijd. Er waren honderden lege plekken te zien in het fraaie stadion en de thuisblijvers kregen geen spijt, want heel spectaculair was de eerste helft niet te noemen. Via rechtsback Hans Hateboer en spits Danny Hoesen kreeg FC Groningen twee goede kansen, maar beide mogelijkheden werden niet benut. Braga leek het allemaal wel prima te vinden en creëerde weinig, al werd het door slordigheden achterin bij de thuisploeg wel een aantal keer gevaarlijk.

Het bleef 0-0 en dus scoorde FC Groningen opnieuw niet in een thuiswedstrijd, zoals ook tegen Olympique Marseille (0-3) en Slovan Liberec (0-1) het geval was. De Europese campagne was voor de club een interessant avontuur, maar de sportieve oogst na zes wedstrijden is bijzonder mager te noemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen