Ook Feyenoord morst punten in onneembare vesting

13 december 2015, 20:10

Ajax en Feyenoord zullen zaterdagavond geen glimlachje hebben kunnen onderdrukken, toen PSV in eigen huis met 1-1 gelijkspeelde tegen Roda JC. Maar gek genoeg zijn de concurrenten in de top van de Eredivisie dit weekend niet uitgelopen op de Eindhovenaren. Waar Ajax eerder op deze zondag al met 1-0 ten onder ging bij FC Utrecht, speelde Feyenoord met 1-1 gelijk bij FC Groningen.

Maar ook voor Groningen was de wedstrijd een mooie proef. De Euroborg was dit seizoen namelijk nog een onneembare vesting gebleken. In de wedstrijden tegen ADO Den Haag (2-1), PEC Zwolle (2-0), Willem II (2-1), AZ (2-0), sc Heerenveen (3-1), Excelsior (2-0) en FC Twente (1-1) hielden de noorderlingen zich knap staande. Een club uit de traditionele top-drie van Nederland was echter nog niet langsgekomen, waardoor de coach Erwin van de Looi nu écht getest werd op eigen bodem.

Maduro moest na zijn kopbal meteen vervangen worden door Jesper Drost, die meer diepgang bracht en een aantal keren dicht bij de 2-0 was. Aan de andere kant kreeg Eljero Elia een paar kansjes, maar in de eerste helft was het heilige vuur absoluut niet aanwezig bij Feyenoord. Daar kwam in de tweede helft al snel verandering in. Na een goede aanval legde Toornstra de bal vanaf rechts af op Dirk Kuyt, die de stand via een Groninger gelijktrok. De Feyenoord-held kreeg hierna meteen weer een kans, maar mikte over.

De situatie maakte het spannender en spannender, maar doelpunten vielen er niet meer. Groningen kon de numerieke meerderheid niet uitbuiten, Feyenoord wist niet echt een vuist te maken in de tegenaanval en mocht van geluk spreken dat de bal niet op de stip ging na een handsbal van invaller Miquel Nelom. De beste kans was nog voor Vilhena, maar het bleef bij 1-1. Daardoor blijven de Rotterdammers één puntje voor PSV staan en is de achterstand op lijstaanvoerder Ajax nu twee punten. Groningen blijft door de remise op plaats vijf staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen