Douglas Costa hoopt ooit op Gouden Bal-podium te staan

29 december 2015, 09:30

Douglas Costa is dit seizoen flink aan de weg aan het timmeren in de absolute top van het internationale voetbal. De 25-jarige Braziliaan maakte de transfer van Shaktar Donetsk naar Bayern München en dat pakte enorm goed uit. De rappe buitenspeler maakt wekelijks indruk in het sterrenensemble van de Duitse recordkampioen is daarom behoorlijk in aanzien gestegen.

De bijzonder goede prestaties maken Douglas Costa nog ambitieuzer dan hij al was. Hij hoopt ooit tot de beste drie voetballers van de wereld te behoren. Dit jaar staan Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar op het podium van het Gouden Bal-gala, maar ooit hoopt de Bayern-speler daar ook te mogen staan. "Als ik doorga met waar ik mee bezig ben, dan denk ik dat de top-vijf of de top-drie mogelijk is", zegt Douglas Costa bij het Braziliaanse Globo.

Douglas Costa zette dit seizoen in twaalf optredens twee doelpunten en zeven assists achter zijn naam in de Bundesliga. Bij de enige verliespartij van de Duitse topclub, uit bij Borussia Mönchengladbach, ontbrak de Braziliaan wegens een spierblessure. Hij miste vier wedstrijden, maar hoopt bij de seizoenshervatting tegen Hamburger SV (22 januari) weer van de partij te zijn.

De Braziliaanse international is lovend over Pep Guardiola, zijn coach bij Bayern. "Hij is een genie. Ik leer iedere dag weer wat anders van hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen