Nelom start in kraker in Kuip, Lestienne is er niet bij

17 januari 2016 – In de eerste speelronde van de tweede seizoenshelft staat er meteen een kraker van jewelste op het eredivisieprogramma. Feyenoord ontvangt PSV vanaf 14.30 uur in de eigen Kuip. Eén ding is zeker: de winnaar van de topper in Rotterdam-Zuid is na het weekend de nummer twee achter Ajax. De verliezer zal achter de feiten aanlopen in de kampioensrace, waardoor de belangen groot zijn.

Nelom start in kraker in Kuip, Lestienne is er niet bij

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Feyenoord moet het in het treffen met de concurrent doen zonder de geschorste Karim El Ahmadi en de geblesseerde Eric Botteghin. Bovendien zit Colin Kazim-Richards niet bij de wedstrijdselectie. De Turk met Britse roots is disciplinair geschorst door zijn werkgever, omdat hij vrijdag een journalist bedreigde. Miquel Nelom en Tonny Vilhena hebben een basisplaats te pakken bij de formatie van coach Giovanni van Bronckhorst, die Terence Kongolo centraal in de verdediger heeft geposteerd. Jan-Arie van der Heijden zit daardoor op de bank.

Bij PSV zijn de linksachters Simon Poulsen en Jetro Willems nog altijd niet inzetbaar, waardoor Joshua Brenet weer mag starten. Phillip Cocu moest met name op het middenveld en in de voorhoede keuzes maken. De trainer opteert tegen Feyenoord voor Jürgen Locadia en Gastón Pereiro in de basis, waardoor Luciano Narsingh in de dug-out zal plaatsnemen. Maxime Lestienne is er wegens kuitklachten niet bij.

Scheidsrechter Danny Makkelie staat aan de leiding van de kraker in De Kuip. PSV wist in september 2009 voor het laatste te winnen op Rotterdamse bodem.

Opstellingen
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Vejinovic, Gustafson, Vilhena; Kuyt, Kramer, Elia.
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Brenet; Hendrix, Guardado, Pröpper; Pereiro, De Jong, Locadia.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd