Willem II-directeur: "Half miljoen boete bij matchfixing"

19 februari 2016, 20:39

Carlos Aalbers, de technisch manager van Willem II, pleit ervoor dat er in contracten van voetballers een boete wordt opgenomen voor het geval zij zich schuldig maken aan matchfixing. Eerder deze week werd er bewijs gevonden dat Ibrahim Kargbo als speler van de Tilburgse club wedstrijden heeft gemanipuleerd.

"Er moeten over dit onderwerp zaken duidelijk op papier worden gezet en sancties aan worden verbonden. Wat mij betreft een half miljoen boete", licht Aalbers zijn voorstel toe tegenover Omroep Brabant. "Of dat ook daadwerkelijk kan worden opgenomen in een arbeidscontract weet ik niet. Maar wellicht liggen er op dat gebied mogelijkheden."

"Het heeft onze club schade berokkend", vertelt Aalbers over de situatie rond Kargbo. "Alle spelers die we tegenwoordig binnen halen proberen we vooraf te screenen. Maar dat is erg lastig. Je kan de toekomst nooit voorspellen. Hoe is de privésituatie van een speler bijvoorbeeld over een half jaar? Het enige dat kan helpen is het op papier zetten van zaken en er een sanctie aan verbinden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen