Klopp: "We zijn helaas niet geïnteresseerd in titelstrijd"

1 maart 2016 – De harde realiteit voor Liverpool is dat het dit jaar niet meestrijdt om de Engelse landstitel. The Reds krijgen woensdag titelkandidaat Manchester City op bezoek, maar voor trainer Jürgen Klopp is het ondanks de verloren League Cup-finale van afgelopen zondag gewoon een wedstrijd zoals alle andere.

Klopp: "We zijn helaas niet geïnteresseerd in titelstrijd"

Met achttien punten achterstand op koploper Leicester City is de ambitie om mee te doen in de top voor dit seizoen opgegeven. "De titelrace is voor ons dan ook niet interessant", stelde Klopp op de persconferentie. "Dat is natuurlijk geen goed nieuws, maar wel de waarheid. Als een club kampioen wil worden, zullen ze dat moeten doen zonder onze hulp. Dat is de echte kampioen. Ik denk dan ook niet aan wie er kampioen kan worden. Ik ben alleen bezig met hoe we morgen kunnen winnen."

Liverpool kon zondag een prijs veiligstellen, maar in de strafschoppenserie ging het onderuit door toedoen van penaltyheld Willy Caballero. Klopp geeft aan dat de verloren finale geen meetmoment voor hem was. "Ik kan niet een oordeel geven over een speler, omdat het een finale was. Ik kan niet zeggen: 'die kan ik vertrouwen, die niet'. We hebben verloren op strafschoppen. Ik leer altijd veel over mijn spelers, niet alleen tijdens de finale", was de Duitser stellig.

Liverpool staat momenteel op de negende plaats in de Premier League en wil graag aanhaken bij de subtop. Manchester City daarentegen staat vierde en heeft op zijn beurt drie punten nodig om aansluiting te behouden bij de titeljagers Leicester City, Tottenham Hotspur en Arsenal.

Premier League

gerelateerd