Van Hanegem: "PSV deed het gewoon uitstekend"

17 maart 2016, 08:16

"We hopen met z'n allen op een wonder, maar als je reëel bent, hebben ze in Madrid geen schijn van kans", sprak Willem van Hanegem in aanloop naar de Champions League-return tussen Atlético Madrid en PSV. Tot verbazing van de De Kromme werden de Eindhovenaren pas na strafschoppen uitgeschakeld. Dat heeft het Feyenoord-icoon positief verrast.

"Ze hebben het gewoon uitstekend gedaan. Achteraf mag je rustig concluderen dat het verschil helemaal niet zo groot was. En dan kun je zeggen: Jeroen Zoet was geweldig. En Atlético Madrid was minder dan normaal. Maar PSV heeft het gewoon goed gedaan", geeft Van Hanegem toe in het Algemeen Dagblad. "De backs van Atlético, Juanfran op rechts en Filipe Luis op links, werden geneutraliseerd. De speelwijze met vijf man achterin, dat beviel die Spanjaarden duidelijk niet."

Toch zat er misschien nog meer in voor PSV, stelt Van Hanegem. "Er waren toch nog een paar spelers die niet hun beste wedstrijd van het seizoen speelden. Jetro Willems, Marco van Ginkel en Luuk de Jong bijvoorbeeld. En Guardado vond ik voor de pauze te slordig. Die herstelde zich wel na rust. Maar daar tegenover stonden pluspunten. Jeffrey Bruma was erg sterk. En Jeroen Zoet heeft zowel uit als thuis erg goed gekeept."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen