Feyenoord geeft slaperig Excelsior geen schijn van kans

2 april 2016, 23:15

Feyenoord heeft de derby met Excelsior afgesloten met een overtuigende zege. In eigen huis won de ploeg van Giovanni van Bronckhorst kinderlijk eenvoudig met 3-0. Excelsior kwam op alle fronten een stap te laat en beleefde een avond om snel te vergeten.

Want het had erger kunnen zijn als de thuisploeg effectiever omging met de kansen die het kreeg. Vooral Michiel Kramer kreeg opvallend genoeg veel ruimte tussen de centrumverdedigers van Excelsior, Sander Fischer en Jurgen Mattheij. Toch had de spits het vizier niet helemaal op scherp staan en kreeg hij de bal er niet in.

 

Terwijl Eljero Elia in de beginfase nog de paal raakte, maakte hij er voor rust verdiend 2-0 van met een geplaatst schot. Excelsior werd nog slordiger en liet het hoofd een beetje hangen. Het kwam overal tekort, vooral op het middenveld. Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi wonnen vrijwel alle duels en zorgden voor overwicht.

Het betekende groen licht voor een eventuele monsterscore in Rotterdam-Zuid, maar die kwam er niet. Kramer bleef tevergeefs azen op een doelpunt, terwijl de sterk spelende Vilhena zichzelf vergat te belonen. De Kralingers probeerden de eer nog te redden met een treffer, maar ook dat was te veel gevraagd. Het liep simpelweg totaal niet.

Dankzij de zege van Feyenoord (en de nederlaag van AZ tegen PSV) doet het goede zaken in de strijd om plek 3. Het gat met de Alkmaarders is nu vijf punten. Excelsior blijft in de gevarenzone (16e) en staat gelijk in punten met nummer 15 Willem II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen