Dijkhuizen lovend: "Beste 25 minuten onder mijn leiding"

16 april 2016 – Met de nacompetitie voor de deur lijkt NAC Breda in topvorm te verkeren. Nadat de nummer drie van de Jupiler League maandag al met 1-4 won van Telstar, veegde het vrijdagavond de vloer aan met Jong PSV: 5-2. Coach Marinus Dijkhuizen was lovend over het sprankelende eerste halfuur van zijn team.

Dijkhuizen lovend: "Beste 25 minuten onder mijn leiding"

Tegen de Eindhovense talenten stond NAC binnen 25 minuten met 3-0 voor. "De eerste 25 minuten waren de beste onder mijn leiding", spreekt Dijkhuizen op de clubsite. "We maakten mooie goals, hadden de totale controle over de wedstrijd en Jong PSV had geen enkel idee hoe ze ons moesten verdedigen. Dan denk je: dit kan een mooie dag worden. Er was niks aan de hand, de spanning valt wat weg. Dan wordt het 3-1, wat overigens een mooie goal was. Dan gaan we uit onze taak lopen, zijn we slordig aan de bal."

"Dan zie je de zwakte van dit systeem als bij balverlies de backs hoog staan. De tweede helft was matig van onze kant. Jong PSV was sterk en het ontbrak ons aan gogme. Met een wissel herstelden we de organisatie en daarna werd het snel 4-2. We blijven gas geven en dan wordt het ook nog 5-2. Onze spitsen hebben volgens mij 24 keer gescoord in de afgelopen zeven wedstrijden. We zijn echter nog te kwetsbaar in de verdediging. Daar moeten we iets aan doen, want dat is cruciaal in de nacompetitie", beseft Dijkhuizen.

Eredivisie

gerelateerd