Excelsior blijft geduldig zoeken naar meer aanwinsten

21 juni 2016 – Bij Excelsior hebben Jeffry Fortes (27) en Ryan Koolwijk (30) dinsdagmiddag officieel hun contract ondertekend. De komst van het tweetal was al zeker, maar nu is hun overstap helemaal afgerond. Koolwijk heeft zijn handtekening gezet onder een driejarige verbintenis, Fortes heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan de Kralingers.

Excelsior blijft geduldig zoeken naar meer aanwinsten

Na het aantrekken van Fortes en Koolwijk kunnen we nog meer beweging van Excelsior verwachten op de zomerse transfermarkt. Er werden na het afgelopen seizoen maar liefst tien selectiespelers uitgezwaaid. "Daan Bovenberg en Rick Kruijs zijn gestopt, Adil Auassar en Sander Fischer hebben een andere keuze gemaakt. Wij wisten daarnaast dat sommige jongens een andere stap wilden maken en ook zelf hebben we keuzes gemaakt. Ik heb er alle begrip voor dat de buitenwacht daar onrustig over is, maar wij zijn druk bezig om de selectie kwalitatief op peil te krijgen", reageert directeur Ferry de Haan op de krappe selectie waarvan nu nog sprake is.

Excelsior laat zich niet gek maken en blijft geduldig. "Wij kunnen als we dat willen morgen zeven spelers aantrekken, maar wij willen onze selectie echt kwalitatief sterker maken en niet kwalitatief. Wij voeren veel gesprekken en hebben verschillende lijntjes uitliggen. We zullen echter geduld moeten hebben om de juiste keuzes te kunnen maken. Er zal tijdens de voorbereiding nog genoeg gebeuren. Ik ga er geen termijn aan plakken, maar het kan zo maar dat we straks in één week ineens vier nieuwe spelers hebben."

Na de exit van Alfons Groenendijk heeft Excelsior al wel een nieuwe coach aangesteld, in de persoon van Mitchell van der Gaag.

Eredivisie

gerelateerd