Sorín: "Argentinië hoopt op tweede ronde"

18 mei 2006, 11:19

Na het debacle van 2002, toen ze als topfavoriet al in de eerste ronde uitgeschakeld werden, is men in Argentinië voorzichtig. Waar vier jaar geleden openlijk gesproken werd over een finaleplaats, weigert aanvoerder Juan Pablo Sorín zich nu bij voorbaat rijk te rekenen. De middenvelder ziet een plaats in de tweede ronde als hoofddoel. "We zijn geen favoriet", stelt hij in gesprek met het Duitse Kicker.

Op de vraag wat voor de Argentijnen mogelijk is tijdens het komende WK, is Sorín duidelijk. "Een plaats in de tweede ronde is ons belangrijkste doel. Daarmee wil ik ons niet kleiner praten dan we zijn, maar na het laatste WK zou het een enorme blunder zijn om opnieuw hoog van de toren te blazen. Het heeft voor ons absolute prioriteit om de voorronde door te komen, we denken nog niet aan een eventuele plaats in de kwart- of halve finale."

In de voorronde stuit Argentinië op Nederland, Servië-Montenegro en Ivoorkust. Hoewel de Argentijnen groepshoofd zijn, ziet Sorín zijn ploeg niet als topfavoriet om de tweede ronde te halen. "Op dit moment niet, nee. We hebben veel respect voor onze tegenstanders. Het zal erg lastig worden om de tweede ronde te bereiken. Als favoriet om wereldkampioen te worden zie ik ons niet. Brazilië is topfavoriet, gevolgd door Frankrijk en Italië. Natuurlijk dromen wij ook van de wereldtitel, maar we blijven met beide benen op de grond", aldus de aanvoerder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen