Groep A: Fransen tonen veerkracht, Zweden wint nipt

7 oktober 2016, 23:01

Na twee speeldagen zijn er drie teams met vier punten in groep A van de voorronde voor het WK 2018 in Rusland. Net als Oranje dat was voor Wit-Rusland was Frankrijk voor eigen publiek, ondanks een vroege achterstand, met 4-1 te sterk voor Bulgarije. Zweden won met 0-1 bij Luxemburg. Daardoor delen Nederland, Frankrijk en Zweden de koppositie in de poule.

Frankrijk, dat vorige maand in en tegen Wit-Rusland niet verder kwam dan 0-0, moest zich in het Stade de France tegen Bulgarije terug knokken van een vroege achterstand. Mihail Aleksandrov bracht de Bulgaren in de zesde minuut uit een strafschop aan de leiding (0-1). Kevin Gameiro kopte ruim een kwartier later de gelijkmaker tegen de touwen en drie minuten daarna tekende Dimitri Payet voor de 2-1. De speler van West Ham United zag zijn voorzet vanaf links in één keer in het doel draaien. Antoine Griezmann voor en opnieuw Gameiro na de pauze bezorgden de Fransen uiteindelijk een ruime overwinning.

Luxemburg maakte het Bulgarije in de eerste speelronde al lastig (4-3 verlies) en ook Zweden wist de voetbaldwerg met slechts één doelpunt verschil te verslaan. Mikael Lustig zorgde met een treffer in de 58ste minuut voor opluchting in het kamp van de Scandinaviërs. De speler van Celtic trof doel na voorbereidend werk van voormalig eredivisiespeler Marcus Berg.

Na twee speeldagen hebben Oranje, Frankrijk en Zweden alle drie vier punten. Bulgarije volgt met drie punten op de vierde plaats. Wit-Rusland heeft één punt, Luxemburg is nog puntloos. Komende maandag treffen Nederland en Frankrijk elkaar in Amsterdam, terwijl Zweden Bulgarije ontvangt. Wit-Rusland is in Borisov gastheer voor Luxemburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen