Neymar: "Vriendschap is de magie achter de drietand"

14 oktober 2016, 14:15

Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar spelen al tijden de pannen van het dak bij FC Barcelona. Het geheim achter het succes van het koningstrio is niet alleen hun talent, vindt Neymar. De Braziliaan vindt dat de vriendschap tussen de drie toppers de basis is van de prestaties op het veld.

"We weten dat we historie zullen schrijven als we alles samen doen. Dat maakt ons sterker. De magie van de drietand is de vriendschap. We zijn goede vrienden, zowel op als buiten het veld. We helpen elkaar altijd en laten elkaar nooit in de steek", zegt Neymar.

Soms wordt het trio uit elkaar gehaald, door blessures of het roulatiesysteem van coach Luis Enrique. "Dat moet je accepteren, ook als er gewisseld wordt", aldus de 24-jarige Neymar. "De trainer praat altijd veel met ons en we beseffen dat we over een heel seizoen heel veel wedstrijden moeten spelen. Aan het einde van het seizoen moet iedereen natuurlijk wel op zijn best zijn. Het roteren is dus voor ons eigen bestwil. We moeten het accepteren."

Messi werd de afgelopen tijd gehinderd door een bovenbeenblessure, maar is weer op de weg terug. "Het gaat goed met hem, volgens mij is zijn fitheit weer perfect", stelt Neymar. "Wie van ons drieën er zal spelen tegen Deportivo La Coruña (zaterdag, red.), is aan de trainer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen