PEC Zwolle en Willem II delen de punten

11 december 2016, 00:14

In een onderling duel hebben PEC Zwolle en Willem II hun eigen zwakke punten pijnlijk blootgelegd. Ondanks een bliksemstart van de thuisploeg, wisten beide elftallen niet bepaald te vermaken. Het eindigde in een bloedeloze 0-0.

Iedereen die werkzaam is binnen PEC of de club een warm hart toedraagt, zal niet zo snel in paniek raken. Met Ron Jans aan het roer werden er prachtige resultaten behaald de afgelopen jaren. Van de bekerwinst op Ajax in 2014 tot de zesde plek op de ranglijst een jaar later.

Maar er moet wel wat gaan gebeuren om het tij te keren, het loopt totaal niet bij de Zwollenaren. De laatste drie duels werden verloren met in totaal maar liefst tien tegentreffers. Toch ligt het probleem niet alleen in de achterste linie; voorin is PEC ook niet altijd even effectief. Er wordt telkens gewisseld met Queensy Menig, Anass Achahbar en Nicolai Brock-Madsen in de punt van de aanval. 

Toch ging het na die kansen weer moeizamer bij de Zwollenaren. Brock-Madsen kwam als spits nauwelijks in het spel voor, Willem II-verdedigers Dries Wuytens en Darryl Lachman zorgden voor een betere organisatie in hun ploeg. Aan de andere kant kreeg Tom Haye een enorme kans op de 0-1 na een handige actie, maar zijn inzet werd gekeerd door Mickey van der Hart.

Maar op die mogelijkheden na was het een slordig duel. Zwakke passes, wilde voorzetten; er werd allesbehalve reclame gemaakt voor het voetbal in het MAC³PARK Stadion. Geen van beide ploegen verdiende het dan ook echt om er met drie punten vandoor te gaan, het bleef bij de brilstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen