PSV start achtervolging: "Een goede reeks neerzetten"

13 januari 2017, 14:16

De winterse rustperiode komt ten einde, de clubs uit de Eredivisie komen dit weekend weer in actie. Voor PSV staat de eerste fase na de winterstop in het teken van de achtervolging en Phillip Cocu wil zaterdag tegen Excelsior meteen spijkers met koppen slaan. De coach, die niet kan beschikken over Steven Bergwijn en Oleksandr Zinchenko, zinspeelt op een goede reeks van wedstrijden.

Cocu maakte op de persconferentie een montere indruk en stelde dat zijn ploeg nog vol in de race is in de titelstrijd. De achterstand op Ajax bedraagt drie punten, terwijl Feyenoord acht punten meer heeft. "We zijn er klaar voor, we hebben een uitstekende week gehad in Spanje en willen direct goed starten", zei de strijdbare trainer volgens PSV.nl. "Het is aan ons om een goede reeks neer te zetten en als we dat doen verandert de situatie wellicht."

Niets dan de winst telt voor PSV in het duel met Excelsior. "Wij zijn de favoriet en zullen het spel moeten maken. We moeten waken voor hun omschakeling. Daarin is het gevaarlijk, al kunnen zij ook verzorgd voetbal spelen wanneer ze daarvoor de ruimte krijgen."

Cocu wil niet dat PSV een dolle tekeer gaat tegen Excelsior om tot scoren te komen. Hij predikt rust. "We moeten het vertrouwen hebben dat we een goal gaan maken. Dat vertrouwen zorgt voor een bepaalde rust en dat spelers betere keuzes maken", zegt Cocu, die blij is met de komst van Marco van Ginkel. "Het is een speler die extra scorend vermogen aan ons elftal toevoegt. We zijn content met hem als aanwinst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen