Bestraft Bolivia komt er bekaaid vanaf bij de FIFA

3 februari 2017, 19:39

De nationale ploeg van Bolivia kan zo goed als zeker een streep zetten door deelname aan het WK 2018. Het Zuid-Amerikaanse land heeft te horen gekregen dat de beroepscommissie van de FIFA de straf van vier punten gehandhaafd heeft. Daarnaast krijgen de Bolivianen een geldboete van 11.000 euro.

Bolivia deed in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Chili (0-0) en Peru (2-0 winst) een beroep op Nelson Cabrera, terwijl deze speler niet speelgerechtigd was. De FIFA is namelijk van mening dat de Paraguayaan niet voor Bolivia mag spelen. Omdat hij wel in actie kwam in twee duels, werden deze wedstrijden al omgezet in een reglementair 3-0 verlies.

Daar komt nu dus een straf van vier punten in mindering bij. Dat kan Bolivia absoluut niet gebruiken, aangezien het nu schier onmogelijk wordt om het WK 2018 te bereiken. Het land staat op de voorlaatste plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus, met twaalf punten achterstand op Argentinië. Deze nummer vijf bezet de plek die uiteindelijk recht geeft op het spelen van barrageduels om het WK te halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen