Steijn: "Met bescheiden budget goede ploeg opgebouwd"

14 april 2017, 23:13

Maurice Steijn werd in februari 2014 ontslagen als coach van ADO Den Haag, maar hij verzekerde zich vrijdag van een terugkeer naar de Eredivisie. De trainer leidde VVV-Venlo langs RKC Waalwijk (1-2), waarmee promotie vanuit de Jupiler League werd veiliggesteld.

"We moesten van ver komen", reageerde Steijn na afloop voor de camera van FOX Sports, Clint Leemans maakte pas in de slotfase het verschil. Bij rust ging VVV wel met 0-1 aan de leiding, maar RKC kwam tien minuten na de pauze langszij. "In de eerste helft deden we het prima en hadden we misschien wel met 0-2 of 0-3 voor moeten staan. Maar na rust kreeg RKC een penalty en hebben we het vervolgens zwaar gehad. We creëerden weinig meer."

"Gelukkig besliste Leemans toch de wedstrijd en bleven we daarna overeind", vervolgde Steijn. Leemans scoorde prachtig uit een vrije trap. "Dat werd ook eens tijd. Op de training schiet hij ze allemaal in de bovenhoek, nu moest het in de wedstrijd ook maar eens gebeuren", glimlachte Steijn. De oefenmeester ziet in VVV een stabiele ploeg. "Voor alle jongens en ook voor mij was dit de eerste keer dat we om promotie speelden. Dan heb je toch spanning, maar daar zijn we goed mee omgegaan in de eerste helft. Na rust hadden we het moeilijk, maar is gebleken dat we stabiel zijn."

Steijn trad in de zomer van 2014 in dienst van VVV. "Met een heel bescheiden budget hebben we een heel goede ploeg opgebouwd. We hebben heel gericht gekeken naar wat we nodig hadden, we hebben met name gekeken naar karakter", legde Steijn het succes uit. In de onderhandelingen kregen spelers al een 'eerlijk verhaal' te horen over die plannen die VVV met hen had, ook als ze in eerste instantie als back-up werden gehaald. "We hebben goed doorgeselecteerd en hebben een geweldige groep gasten", besloot Steijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen