Ajax trekt met Riedewald en Tete ten strijde tegen Lyon

3 mei 2017, 17:37   Bijgewerkt: 3 mei 2017, 21:26

Omdat Nick Viergever en Joël Veltman wegens hun kaarten in het spektakelstuk tegen Schalke 04 geschorst zijn, hebben Kenny Tete en Jaïro Riedewald een basisplek te pakken voor de eerste wedstrijd van Ajax tegen Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League. Het is een bijzondere avond voor de Amsterdammers, aangezien ze voor de eerste keer sinds 1997 bij de laatste vier zitten in een Europees toernooi.

Tete start als rechtsback, Riedewald is geposteerd op de positie van linksachter. Laatstgenoemde speelt ook omdat Daley Sinkgraven nog altijd niet helemaal fit is. Naast het opstellen van Tete en Riedewald vinden er verder geen verrassingen plaats bij Ajax. Davy Klaassen, Lasse Schöne en Hakim Ziyech vormen weer een blok op het middenrif, Kasper Dolberg is de spits en wordt geflankeerd door Bertrand Traoré en Amin Younes. Ajax treedt in de halve finale van de Europa League aan met een gemiddelde leeftijd van 21,8 jaar. Schöne is dertig, de rest is 24 jaar of jonger.

Bij Olympique Lyon golden smaakmaker Alexandre Lacazette en Corentin Tolisso vooraf als twijfelgevallen. Beide spelers zijn met de Zuid-Franse equipe meegereisd naar Amsterdam, maar alleen Tolisso kan in de basis starten. Coach Bruno Génésio gaf dinsdag al aan dat Lacazette waarschijnlijk nog niet kon spelen, maar voor het groepsgevoel meereisde. Het goudhaantje is bovenal fit genoeg bevonden om op de bank plaats te nemen. Mempis Depay staat bij Lyon onder contract, maar is wegens zijn Europese speelminuten voor Manchester United niet beschikbaar in de Europa League.

De clash tussen Ajax en Lyon, die voor de Amsterdammers voor een deel in het teken staat van revanche, wordt om 18.45 uur afgetrapt in de Amsterdam ArenA. De Italiaan Gianluca Rocchi is de scheidsrechter van dienst.

Opstellingen

Ajax: Onana; Tete, Sanchez, De Ligt, Riedewald; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.

Olympique Lyon: Lopes; Jallet, N'Koulou, Diakhaby, Morel; Tousart, Gonalons; Cornet, Tolisso, Valbuena; Fekir.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen