Hillsborough-ramp: politiechef en vijf anderen aangeklaagd

28 juni 2017 – Ruim 28 jaar na dato heeft het Britse Openbaar Ministerie zes personen aangeklaagd naar aanleiding van de Hillsborough-ramp, waarbij 96 supporters van Liverpool in de verdrukking kwamen en in het gedrang om het leven kwamen. Onder de beschuldigde personen bevindt zich politiechef David Duckenfield.

Hillsborough-ramp: politiechef en vijf anderen aangeklaagd

Duckenfield was de dienstdoende commandant namens de South Yorkshire Police (SYP) tijdens de stadionramp in Sheffield van 1989, tijdens de FA Cup-halve finale tussen Liverpool en Nottingham Forest. Hij wordt aangeklaagd voor doodslag als gevolg van nalatigheid. Voor 95 personen, omdat de 96ste overledene (Tony Bland) vier jaar na de ramp omkwam. Naast Duckenfield wordt onder meer voormalig politiechef Norman Bettison aangeklaagd, wegens het verkondigen van leugens in de nasleep van de catastrofe.

Vier andere personen zijn ook in staat van beschuldiging gesteld. Het gaat hierbij om andere politiemedewerkers, een advocaat en een veiligheidsmedewerker. Er is geen organisatie aangeklaagd. Op 9 augustus verschijnen de aangeklaagden voor de rechter. Afgelopen jaar werd er nieuw onderzoek gedaan naar de Hillsborough-ramp, waardoor de maatregelen pas 28 jaar na het drama getroffen zijn.

De nabestaanden van de slachtoffers zijn geïnformeerd over bovenstaande aanklachten.

Premier League

gerelateerd