Cocu verzekert dat PSV dit jaar voor de titel kan gaan

25 augustus 2017, 14:47

De transferdeadline komt steeds nadrukkelijker in het zicht, waardoor er voor PSV haast geboden is met het aantrekken van versterkingen. Het is geen geheim dat de Eindhovenaren op zoek zijn naar een nieuwe linksback, die Jetro Willems moet opvolgen. Ondertussen is er ook de nodige interesse voor spelers van PSV, aangezien Luuk de Jong, Santiago Arias en Jeroen Zoet op de nominatie staan om te vertrekken.

Cocu kreeg op zijn perspraatje voor de thuiswedstrijd tegen Roda JC (zondag, 16.45 uur) veel vragen over zijn selectie. "Ik ben ervan overtuigd dat er op 1 september een ploeg staat die voor de titel kan gaan", sprak de keuzeheer van PSV. Over eventuele uitgaande transfers wilde Cocu niet zijn beklag doen. "Daar moeten we zo goed mogelijk mee omgaan. Het is nou eenmaal niet mogelijk om het seizoen in te gaan met de selectie die je voor ogen hebt. Het is heel moeilijk om aan te geven hoe groot de kans is dat of wie er nog vertrekken. Het enige dat wij kunnen doen is anticiperen", weet de trainer.

Anticiperen, noemt Cocu. Het tekent de houding die PSV momenteel aanneemt op de transfermarkt. Los van de zoektocht naar een nieuwe linksback zullen de Eindhovenaren vermoedelijk alleen reageren als er nog spelers vertrekken. "We hebben in een eerder stadium aangegeven dat we een linksachter aan de selectie gaan toevoegen. Als we nog grote bedragen binnenkrijgen, zullen we ons roeren op de transfermarkt, anders niet. We zijn nu financieel gezond, daar hebben we jaren hard voor moeten werken. We gaan daarom geen onverantwoorde risico's meer nemen", stelt Cocu volgens PSV.nl.

Cocu weet dat Roda JC, de tegenstander van zondag, een soort angstgegner is voor PSV. "We zullen echt superscherp moeten zijn zondag. Roda is traditioneel een lastigere tegenstander voor PSV, dat is iets dat meespeelt richting zondag", aldus Cocu, die met PSV tot dusver van AZ (3-2) en NAC Breda (1-4) wist te winnen. Dat geeft vertrouwen, verzekert de trainer. "Iedereen weet dat we nu kunnen scoren. Dat doet iets met het team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen