Brands: "Komst linksback gekoppeld aan vertrek De Jong"

31 augustus 2017, 22:04

Doordat PSV Luuk de Jong niet kon verkopen, vonden de Eindhovenaren financieel geen ruimte om een linksback aan te trekken. De spits zag, ondanks een akkoord, een transfer naar het Franse Girondins Bordeaux afketsen.

Vroeg in het nieuwe seizoen versterkte PSV zich met Hirving Lozano, Marco van Ginkel en Derrick Luckassen. "Daarna lag de prioriteit bij een linksback enerzijds, anderzijds hing een vertrek van Luuk de Jong in de lucht", zegt technisch manager Marcel Brands tegen PSV TV. "Een linksback was gekoppeld aan zijn vertrek, financieel gezien."

De Jong leek op weg naar Bordeaux. De spits was zelfs al rond. "Hij had alle opties afgezegd. Daarna ontstond een vreemde situatie. Er kwam geen contact richting PSV. Het is met een paar vage mailtjes geëindigd. Dat betekende ook dat onze zoektocht was afgebroken."

PSV had belangstelling voor linksback Douglas Santos van Hamburger SV, maar de Duitsers konden geen vervanger vinden. "Zo stapelden dingen zich op. Natuurlijk hadden we ook andere opties, maar nogmaals: ook dat was gekoppeld aan verkoop."

Ondertussen meldden buitenlandse clubs zich voor een aantal PSV-spelers. "Uit het niets kwamen er biedingen uit het niets uit Italië op Bergwijn, uit het Engelse Championship op Locadia en waren er ook biedingen op Luuk. We merkten dat buitenlandse clubs op meerdere paarden wedden. Het was vervelend te zien welk bod we serieus moesten nemen. Er zijn biedingen geweest waar we niet eens op konden antwoorden. Het is een vreemde markt, met name de laatste dagen. Daar willen wij niet in mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen