Keizer legt uit: "Transfer van Klaassen een fikse aderlating"

30 september 2017, 09:04

Het draait dit seizoen nog niet goed bij Ajax en dat is een understatement. De ploeg uit Amsterdam is Europees al uitgespeeld en staat in de Eredivisie vijf punten achter op koploper PSV. Marcel Keizer geeft aan dat het niet vreemd is dat het minder goed draait dan vorig seizoen. Volgens de coach is het vertrek van Davy Klaassen ingrijpend geweest voor de ploeg.

Tegen De Telegraaf legt Keizer uit hoe de situatie op het middenveld van Ajax nu is. "Op het middenveld met Lasse Schöne, Klaassen en Ziyech maakte Davy de meeste meters. Op hoog tempo loopt Donny van de Beek nog minder dan Davy", zegt Keizer. "Niks ten nadele van die jongen, want waarschijnlijk deed Davy op zijn twintigste hetzelfde als Donny. Over vier jaar zeggen we misschien dat Donny weg is en dat dit een groot gemis is. Zo gaat dat bij Ajax. De transfer van Klaassen is een fikse aderlating, maar ik denk dat de jonge jongens het moeten kunnen oppakken."

Keizer weerspreekt dat Ajax onvoldoende was voorbereid op een transfer van de aanvoerder van vorig seizoen. "Het klopt dat Davy in juni al weg was, maar toen hadden we Appie ook nog. Eén zijn alle verdriet en de emoties, maar twee is dat we een topmiddenvelder missen. Vergis je niet, hè. Ik weet niet of hij dit jaar al het verschil had kunnen maken tegen de topvijf. Maar in alle andere wedstrijden had hij voor ons alles kunnen openbreken. Ik vind het niet handig om het over hem te hebben, want anders worden dingen weer uit zijn verband gerukt en lijkt het een excuus. Houd het alsjeblieft klein."

Ajax speelt zondag om 14.30 uur tegen sc Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen