Barça boekt recordomzet en gaat richting één miljard euro

11 oktober 2017, 16:52

FC Barcelona heeft over het boekjaar boekjaar 2016/2017 een recordomzet behaald. De club maakte woensdagmiddag de jaarcijfers bekend via de officiële website en spreekt daarbij de ambitie uit om de sportclub met de hoogste omzet ter wereld te worden.

FC Barcelona noteerde een omzet van 708 miljoen euro, dertien miljoen euro meer dan het boekjaar ervoor. De Catalanen stellen dat de groei nog verder door zal zetten en verwachten het komende fiscale jaar een omzet van 897 miljoen euro. "Daarmee zijn we de sportclub met de meeste inkomsten en blijven we ook NBA- en NFL-teams voor", aldus directeur Oscar Grau in de toelichting van de jaarcijfers.

Als doelstelling noemt Barcelona om in 2021 een omzet van één miljard euro te hebben. "Daarmee liggen we nu op schema. Maar het belangrijkste is dat we een goed team hebben staan", zegt Grau. Voor de Spaanse grootmacht is het het zesde jaar op rij dat er winst wordt geboekt. Ook de schuldenlast van FC Barcelona is verlaagd met 24,5 miljoen euro verlaagd naar 247 miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen