Koeman: "Oranje zou een ideaal vervolg zijn van mijn carrière"

24 oktober 2017, 12:37

Ronald Koeman staat er voor open om de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te worden. De maandag bij Everton ontslagen trainer noemt in gesprek met Voetbal International de functie van keuzeheer de ideale vervolgstap in zijn loopbaan.

"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik het een mooie job vind, maar Everton had mijn prioriteit en daar had ik wel genoeg om me druk over te maken", vertelt de coach, die in Nederland al de volledige top drie onder zijn hoede heeft gehad. "Ik denk dat ik het goed zou kunnen en eigenlijk ook wel dat het nodig is. Als je alles zo bij elkaar optelt, lijkt het onvermijdelijk dat ik het een keer ga worden. Alleen: wanneer weet je nooit. Maar uiteindelijk zou Oranje ook een ideaal vervolg zijn van mijn carrière." 

Koeman geeft aan de voorbije jaren met lede ogen naar Oranje te hebben gekeken. "Het Nederlandse voetbal gaat me aan het hart en twee toernooien missen... Ja, dat is heftig. Tegelijk zeg ik dat er wél iets moois kan gaan ontstaan. Ik ben het met bondscoach Dick Advocaat eens als hij stelt dat het allemaal niet zo dramatisch is. Je moet je alleen wel aanpassen aan je materiaal."

Het is overigens nog altijd niet zeker dat het Nederlands elftal daadwerkelijk een nieuwe bondscoach krijgt. De huidige bondscoach Dick Advocaat liet onlangs al blijken dat het volledig aan de KNVB is of ze een nieuwe man aan het roer willen. "Mijn contract loopt tot 1 december en daarna bepaalt de KNVB hoe ze verder willen. En met wie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen