Ziyech, Mahi én Amrabat opgeroepen voor Marokko

31 oktober 2017, 18:58   Bijgewerkt: 31 oktober 2017, 19:13

Hakim Ziyech (Ajax), Mimoun Mahi (FC Groningen) en Sofyan Amrabat (Feyenoord) behoren tot de definitieve selectie van Marokko, voor het cruciale duel met Ivoorkust. Met name de oproep van die laatstgenoemde is voor Nederland ongunstig: als hij in actie komt op 11 november, mag hij niet meer spelen voor Oranje.

De vorige keer dat Amrabat een officiële wedstrijd voor Marokko kon spelen, was hij nog geblesseerd. Ditmaal is hij echter wel van de partij, als hij ingaat op de uitnodiging van bondscoach Hervé Renard. Naast de Eredivisiespelers zijn ook de bekende namen Mbark Boussoufa, Younes Belhanda, Mehdi Benatia en Nordin Amrabat van de partij.

In groep C plaatst alleen de nummer één zich voor het WK 2018 in Rusland. Op dit moment is Marokko dat, gevolgd door nummer twee Ivoorkust, dat één punt minder heeft (9 om 8). Gabon en Mali (5 en 3 punten) zijn al uitgespeeld. Op 11 november gaat Marokko op bezoek in het Stade Félix Houphouët-Boigny bij Ivoorkust. Een gelijkspel is voldoende om het WK te halen. 

Volledige selecte:

Keepers: Munir Mohand El Mohamadi (CD Numancia), Yassin Bounou (FC Girona), Ahmed Reda Tagnaouti (IRT Tanger).

Verdedigers: Nabil Dirar (Fenerbahçe), Achraf Hakimi (Real Madrid), Fouad Chafik (Dijon), Mehdi Benatia (Juventus), Romain Sais (Wolverhampton Wanderers), Hamza Mendyl (Lille), Jawad El Yamiq (Raja Casablanca), Oualid El Hajjam (Amiens), Badr Banoun (Raja Casablanca).

Middenvelders: Karim El Ahmadi (Feyenoord), Sofyan Amrabat (Feyenoord), Mbark Boussoufa (Al-Jazeera), Faycal Fajr (Getafe), Younes Belhanda (Galatasaray), Hakim Ziyech (Ajax).

Aanvallers: Sofiane Boufal (Southampton), Amine Harit (Schalke 04), Nordin Amrabat (Leganés), Ismaël El Haddad (Wydad Casablanca), Achraf Bencharki (Wydad Casablanca), Mimoun Mahi (FC Groningen, Khalid Boutaib (Evkur Yeni Malatyaspor).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen