Weghorst: "Blom en ik weten allebei wel hoe het zit"

7 november 2017, 23:04

Wout Weghorst had zaterdag een groot aandeel in de 3-2 thuiszege van AZ op Willem II, desondanks mocht hij na afloop niet met de pers praten. Dit omdat de spits in de slotfase een omstreden tweede gele kaart had gekregen van scheidsrechter Kevin Blom. Dinsdag reageert hij alsnog bij AZ TV.

In de achtste minuut van de partij tegen Willem II vatte Weghorst een opmerking van Blom min of meer op als belofte dat hij later nog een tweede gele kaart zou krijgen. De arbiter gaf naderhand toe inderdaad iets tegen de AZ-speler te hebben gezegd, maar naar eigen zeggen bedoelde hij dat niet dreigend.

"Het lijkt me niet dat de rode kaart nog enige uitleg behoeft. In mijn ogen was het absoluut geen opzettelijke handsbal", aldus Weghorst. "Er is genoeg over gezegd, maar ik denk dat zowel Blom als ik wel weet hoe het zit."

Weghorst geeft toe dat hij voor scheidsrechters 'niet altijd de makkelijkste speler' is. "Ik probeer er wel aan te werken, zodat ik er zelf geen last van krijg. Ik heb dit seizoen al van een hoop scheidsrechters complimenten gehad", vervolgt hij. "Ik merk nog wel dat ik vrij snel een gele kaart krijg. Daar ben ik me bewust van. Wat betreft de toekomst zal ik voor mezelf moeten bekijken welke dingen ik nog kan veranderen om dat te voorkomen. Ik heb er een hekel aan dat ik een wedstrijd moet missen, ik wil alles spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen