Keizer: "Ik wil iedereen hier houden en heb ze hard nodig"

17 november 2017, 15:56

Marcel Keizer ziet een enorme concurrentiestrijd op het middenveld van Ajax. Tegen FC Utrecht koos hij voor Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Siem de Jong. Donny van de Beek en Frenkie de Jong moesten het twee weken geleden doen met een invalbeurt.

Tijdens de persconferentie van vrijdag in aanloop naar het uitduel met NAC Breda ging het uitgebreid over het Amsterdamse middenveld. "Siem de Jong is meer een nummer 10", citeert het clubkanaal Keizer. "Donny van de Beek is iets gecontroleerder. Maar vergeet ook Frenkie niet. Het is een enorm goede concurrentiestrijd tussen meerdere spelers."

Daarnaast klopt ook Carel Eiting op de deur.  "Ik zou graag willen dat ik op elke positie zo'n concurrentiestrijd had", aldus Keizer, die niets wil weten van een verhuur van een van zijn middenvelders. "Ik wil iedereen hier houden en heb ze hard nodig."

De keuzeheer zou op het middenveld ruimte kunnen creëren door Ziyech door te schuiven als rechtsbuiten. "Ik vind ook dat Hakim gewoon op het middenveld hoort. Ik denk er op dit moment niet aan om hem op de vleugel te zetten. Het zijn allemaal pure middenvelders. We zijn opzoek naar balans, ook op het middenveld. Maar we zijn ook opzoek naar combinatievoetbal om de tegenstander vast te pinnen. Balans en combinatievoetbal maken je tot een goed team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen