Frenkie de Jong beseft: "Het gaat wel heel veel over mij"

2 december 2017, 08:52

Niet vaak wordt door bijna het hele land campagne gevoerd om een speler in de basis te krijgen. Dat is nu wel het geval, met Frenkie de Jong bij Ajax. De middenvelder klopt al enige tijd op de deur in Amsterdam en deed de discussie over een basisplaats voor hem vorige week weer oplaaien door als invaller tegen Roda JC (5-1) een hattrick aan assists af te leveren. Zelf blijft de twintigjarige middenvelder rustig onder de situatie.

De Jong maakte tot dusver 478 minuten in het eerste en beschikt nog niet over een basisplaats. Heel Nederland lijkt echter wel te vinden dat hij moet spelen. "Ik vind de media-aandacht wel wat overdreven", reageert De Jong bij de NOS. "Er is veel over geschreven en veel over gediscussieerd op tv. Ik vind het leuk om te horen wat ze zeggen, maar het hoeft niet zo van mij."

"Ze mogen het erover hebben, maar het gaat wel heel veel over mij. Dat geeft misschien extra druk, maar zo voel ik het niet. Als ik voetbal probeer ik altijd hetzelfde te doen. Ik heb niet het gevoel dat ik daarin ben veranderd de afgelopen tijd." Als De Jong van Marcel Keizer een basisplaats gaat krijgen, is het de vraag op welke positie. "Mijn favoriete positie is ergens op het middenveld in de basis. Dan vind ik het goed. Het maakt mij niet zoveel uit", zegt De Jong. "Als ik echt mag kiezen op dit moment zou ik het liefst op de aanvallende posities spelen. Op 8 of op 10. Maar op 6 krijg je weer meer ballen en ben je het aanspeelpunt in de opbouw."

Ajax speelt zaterdagavond om 18.30 uur tegen FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen