VVV dompelt Roda in Kerkrade dieper in de problemen

17 december 2017, 00:28

Roda JC heeft op eigen veld een pijnlijke nederlaag geleden. Tegen een effectief VVV-Venlo ging het met 0-1 onderuit en moest het ook nog een late rode kaart incasseren. Voor de ploeg uit Venlo betekende het een historische zege, namelijk de eerste ooit in Kerkrade.

De druk lag voorafgaand aan de aftrap volledig op Roda. Door de belangrijke zege van FC Twente op NAC gaven de Tukkers de rode lantaarn weer terug aan de Limburgers. Qua punten was het op voorhand niet de enige met slechts elf punten; ook Sparta bevindt zich in de kelder van de Eredivisie.

VVV won bovendien nog nooit in Kerkrade. Veertien keer werd deze Limburgse derby gespeeld: drie keer pakte het een punt, elf keer ging Roda er met de winst vandoor. Binnen een paar minuten leek het ook al een lastige avond te gaan worden voor VVV, toen Nils Roseler een gevaarlijke voorzet bijna in eigen doel tikte.

Ondanks het sterke begin van de thuisploeg waren de beste kansen voor de Venlonaren. Aanvoerder Jerold Promes kopte bijna raak uit een vrije trap, terwijl Clint Leemans recht had op een penalty na een duw van Frederic Ananou. Scheidsrechter Higler liet echter doorspelen. Ook Torino Hunte was dicht bij de 1-0 in het Parkstad Limburg Stadion, maar hij nam te veel tijd en gaf Hidde Jurjus de gelegenheid om redding te brengen.

Namens Roda kreeg Rosheuvel na een uur spelen de grootste kans. Op aangeven van Simon Gustafson pegelde hij de bal wild langs het doel van Lars Unnerstall. En dan geldt natuurlijk de oude voetbalwet: als je 'm zelf niet maakt, doet de tegenstander dat wel. Leemans brak de ban namens VVV toen hij de bal voor z'n favoriete (linker)been kreeg. Door de benen van een tegenstander, Jurjus reageerde te laat: 0-1.

Door de nederlaag blijft Roda hekkensluiter met elf punten uit zestien duels, op gelijke hoogte met Sparta. VVV klimt dankzij de overwinning naar plek 11 ten koste van Excelsior en FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen