Djurgardens verlost Groningen-talent Finndell van heimwee

20 december 2017, 16:03   Bijgewerkt: 20 december 2017, 18:26

Hampus Finndell werd als 15-jarig talent vol verwachting naar FC Groningen gehaald. Twee jaar nadien komt het Nederlandse sprookje voor de Zweedse middenvelder echter alweer ten einde. Heimwee is hierbij de grote boosdoener. Het Zweedse Djurgardens IF verlost het talent uit zijn lijden en haalt hem terug naar vertrouwde bodem.

Finndell kwam in het Noorden vooral tot optredens voor Jong FC Groningen. Tegen Sankt Pauli maakte hij nog wel zijn officieuze debuut in het eerste elftal, maar daar bleef het dan ook meteen bij. Vanwege heimwee en familieomstandigheden liet FC Groningen hem in het najaar al terugkeren naar zijn geboorteland Zweden. Hij mocht zich daar in alle rust beraden over zijn toekomstige stap.

Enkele maanden nadien heeft Finndell de knoop met zijn overgang naar Djurgardens IF definitief doorgehakt. De 17-jarige middenvelder had nog een doorlopend contract in Groningen, maar dat is in goed overleg ontbonden. FC Groningen ontvangt een transfervergoeding en heeft volgens RTV Noord ook nog een doorverkooppercentage in zijn nieuwe contract bedongen. Finndell stapt per 1 januari 2018 over naar de club uit Stockholm.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen