Van Dijk: "Het is duidelijk dat er veel geld wordt betaald"

1 januari 2018, 12:23

Virgil van Dijk heeft op Nieuwjaarsdag zijn overstap naar Liverpool afgerond. Hij zette zijn handtekening onder een contract die hem tot medio 2022 op Anfield houdt. Veelbesproken is de transfersom, die hem de duurste verdediger ter wereld maakt.

"Het is duidelijk dat er veel geld wordt betaald", zegt Van Dijk op de website van Liverpool. "Maar ik kan niets doen aan de prijs. Niemand kan dat. Het is de huidige markt. Het enige wat ik kan doen is hard werken, goede dingen doen en iedere dag honderd procent geven. Dat is wat ik wil en ga doen."

Van Dijk kijkt uit naar het spelen van de Champions League. Liverpool speelt in de achtste finales tegen FC Porto. "Ik heb met Celtic ook in de Champions League gespeeld. Dat was erg speciaal. Ik kijk uit naar alles. Alles is perfect: het stadion, het trainingscomplex, de faciliteiten, de mensen die hier werken, de stad en de fans. Het is een perfecte plaats voor mij, ook voor mijn familie."

Bij Liverpool krijgt Van Dijk zijn favoriete nummer 4. "Ik had ook nummer 4 bij FC Groningen. Bij Southampton had Jordy Clasie, een goede vriend van mij, nummer 4. Ik wilde dat niet van hem afnemen. Ik vind 4 een leuk rugnummer. Zeker hier, want Sami Hyypia speelde er ook mee. Hij speelde ook voor Willem II, de club waar ik tien jaar zat (in de jeugdopleiding, red.) Dat maakt het ook een beetje speciaal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen