De Ligt vertrekt deze winter niet bij Ajax, ondanks geruchten

22 januari 2018, 12:05   Bijgewerkt: 22 januari 2018, 12:25

Matthijs de Ligt (18) wordt na zijn doorbraak in het eerste van Ajax intensief gevolgd door de Europese topclubs. Nadat eerder FC Barcelona al concreet gelinkt werd aan de verdediger, zaten er zondag tijdens De Klassieker scouts van Bayern München op de tribune. Toch vertrekt de verdediger niet deze winter uit Amsterdam, zo liet hij zondag weten.

Zonder problemen hield het talent zich staande in de ontmoeting met Feyenoord tegenover Nicolai Jørgensen. Tegen wie hij ook staat, De Ligt blijft altijd overeind. Zelfs naast middenvelder Frenkie de Jong en ook het aantal slippertjes neemt ver af. Dus dat er interesse is vanuit de Europese top, is onmogelijk verrassend te noemen. Toch is een vertrek niet aan de orde. "Ik kan wel zeggen dat ik blijf", aldus De Ligt in de mixed zone. 

"Ik ben gelukkig bij Ajax, ik speel elke week en maak stappen", vertelt hij. "Dat grote clubs aan mij worden gelinkt is mooi, maar er is niets concreet." En dus blijft hij voorlopig trouw, ook als er een sjeik komt, die meer dan honderd miljoen euro op tafel legt voor de verdediger. 

Eerder ging hij tegenover FCUpdate.nl ook al in op zijn toekomst in Amsterdam. "Ik denk dat je als jonge Ajax-speler al gauw op heel veel lijstjes komt te staan. Daar maak ik me dan ook niet zo druk om. Het is voor mij gewoon zaak om goed te blijven spelen, zodat ik op die lijstjes blijf staan. Ik ben gewoon heel erg tevreden bij Ajax en vind het hier leuk. We hebben een goede groep met hele aardige jongens. Het is gewoon een ideaal milieu om mezelf in te ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen