KNVB gaat voor Koeman en doet hem officieel voorstel

26 januari 2018, 20:06   Bijgewerkt: 26 januari 2018, 23:38

De geruchten deden al maanden de ronde, maar nu is het daadwerkelijk bevestigd: de KNVB heeft Ronald Koeman benaderd om de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Algemeen directeur Eric Gudde ziet hem als de ideale kandidaat om Dick Advocaat op te volgen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Volgens het dagblad heeft de voetbalbond zich officieel gemeld bij Koeman met de vraag of hij per direct bondscoach wil worden. Tijdens de oefenwedstrijden tegen Engeland en Portugal willen ze hem het liefst al op de bank hebben. De gesprekken om tot een akkoord over een verbintenis te komen, zijn in volle gang. Hij krijgt de voorkeur boven Peter Bosz, van wie de KNVB volgens het AD ook gecharmeerd is. 

Gudde werkte eerder met Koeman samen en liet al doorschemeren overtuigd te zijn van de kwaliteiten van Koeman. Omdat de bestuurder eerst rustig rond zich heen wilde kijken in zijn nieuwe functie, wilde hij echter op korte termijn een bondscoach nog niet benoemen. Inmiddels lijkt de tijd rijp voor een beslissing - die hij uiterlijk in februari gemaakt wilde hebben - en is Koeman benaderd. 

De coach die onder meer de traditionele top-drie-clubs, Valencia, Southampton en Everton onder zijn hoede had, was nooit eerder bondscoach. Wel was hij enkele jaren geleden na zijn periode bij Feyenoord dichtbij een aanstelling, toen kreeg Guus Hiddink echter de voorkeur. Als speler kwam Koeman 78 maal uit voor Oranje.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen