Groningen en ADO spelen gelijk in slaapverwekkend duel

11 februari 2018, 18:49   Bijgewerkt: 11 februari 2018, 22:46

In een bijzonder zwak duel hebben FC Groningen en ADO Den Haag zondagavond niet weten te scoren. De beide ploegen hadden het moeilijk met elkaar, maar vooral met zichzelf. Hoogtepunten waren op één hand te tellen en uitgespeelde kansen konden al helemaal niet worden genoteerd. Tot overmaat van ramp vroeg het thuispubliek ook nog eens luidkeels om het vertrek van trainer Ernest Faber: 0-0.

De eerste helft had nagenoeg op papier afgedaan kunnen worden. Zowel Groningen als ADO kon de ander de wil niet opleggen, wat resulteerde in een wat rommelige wedstrijd zonder aanvallende ideeën. Dit sloeg over op het publiek, toch al niet in grote getalen aanwezig, dat zich naarmate de eerste helft vorderde steeds minder roerde. Het duel begon nog wel aardig, toen ADO-jongeling Thijmen Goppel op snelheid doorkwam op de rechter flank en met een voorzet Bjørn Johnsen in stelling bracht. De Noor kon van dichtbij intikken, maar schoot tegen de op de doellijn geposteerde Deyovaisio Zeefuik op.

Het was in het tweede bedrijf van hetzelfde laken een pak. ADO leek een punt in Groningen helemaal prima te vinden, terwijl de thuisploeg zelf zoals wel vaker dit seizoen grote moeite had het spel te maken. Direct uit de kleedkamers begon men nog wel aardig, toen een vrijstaande Jesper Drost onterecht werd teruggefloten voor buitenspel en Van Weert voor paniek bij zorgde ADO, door een ver uitkomende Zwinkels in de problemen te brengen. Verdere hoogtepunten waren er niet waar te nemen. Het publiek werd haast met de minuut cynischer en moest zich net als voor rust voornamelijk tevreden stellen met dode spelmomenten. Het werd bijzonder pijnlijk toen de Groningen-fans luidkeels begonnen te roepen om het vertrek van Faber.

ADO kon uiteraard prima leven met een punt in een uitwedstrijd, terwijl Groningen met het gelijkspel eigenlijk niets opschoot. De Trots van het Noorden blijft dertiende staan op de ranglijst en moet nog vol aan de bak in de strijd om lijfsbehoud.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Sergio Padt 8; Deyovaisio Zeefuik 6.5 (74. Kasper Larsen -), Mike te Wierik 5.5, Samir Memisevic 6, Django Warmerdam 5.5; Mimoun Mahi 6, Tom van de Looi 5.5, Jesper Drost 5.5, Yoëll van Nieff 6 (46. Juninho Bacuna 5), Ritzu Doan 6 (84. Ajdin Hrustic -); Tom van Weert 6

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 7; Tyronne Ebuehi 6, Tom Beugelsdijk 6, Wilfried Kanon 5.5 (40. Saquille Pinas 5.5); Aaron Meijers 6, Danny Bakker 5.5, Abelnasser El Khayati 5, Lex Immers 5.5; Thijmen Goppel 6.5 (59. Elson Hooi 5.5), Bjørn Johnsen 5, Sheraldo Becker 6.5

* Spelers moeten ten minste twintig minuten in actie komen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen