Fortuna pakt punt na dramatische week, NEC verliest

16 februari 2018, 22:10

Het was me het weekje wel in Sittard. Dit dankzij vier nederlagen op rij en het vertrek van trainer Sunday Oliseh, waar op zijn zachtst gezegd het laatste woord nog niet over gezegd is. De interim-trainer Claudio Braga en gloednieuwe assistent Kevin Hofland keerden het tij deels, want Telstar kreeg met een 1-1 gelijkspel veel te weinig. Koploper NEC verloor weer buitenshuis, ditmaal met maar liefst 4-1 van MVV. Daardoor kan Jong Ajax later dit weekend weer de koppositie overnemen. FC Volendam deed dankzij vier assists van Nick Doodeman prima zaken in de strijd om de derde periode.

MVV – NEC 4-1

NEC, Pepijn Lijnders en uitwedstrijden. Het is vooralsnog een dramatische combinatie, want elke wedstrijd buiten Nijmegen ging verloren. Ook in Maastricht kwam de medekoploper er niet aan te pas. Een dik half uur had MVV nodig om een 2-0 voorsprong te nemen via Attila Yildirim en Pieter Nys. Vooral de 1-0 van Yildirim, een schot van ruim 25 meter, was een pareltje. Na rust bracht Mohamed Rayhi vanaf elf meter de spanning terug, maar een treffer van Joeri Schroijen bracht de marge weer op twee en na een fout van Mart Dijkstra schoof Jonathan Okita de 4-1 binnen. Weer een wanprestatie onder leiding van Lijnders, die met NEC vier van de zes JL-potjes verloor.

Fortuna Sittard – Telstar 1-1

Ondanks alle malaise staan de Fortunezen nog steeds op plek drie en leek de wedstrijd tegen Telstar, dat als vijfde deze speelronde begon, een goed moment om punten te pakken. Daar dachten de gasten uit Velsen-Zuid eerst anders over, want al na vijf minuten werkte Mohammed Hamdaoui de 0-1 binnen. Nog geen zestig tellen eerder schoot Fortunees Lisandro Semedo op de paal. Melvin Platje en Andrija Novakovich hadden de gasten uit Velsen-Zuid voor rust al op pakweg 0-3 moeten zetten, maar faalden in scoringspositie. En dan zul je altijd zien dat het doelpunt aan de andere kant valt. Dat gebeurde ook, in de vorm van een benutte strafschop door Semedo. Het werd het eerste punt voor Fortuna sinds de 2-1 winst tegen Jong Ajax op 12 januari.

FC Volendam – FC Dordrecht 4-1

Het werd een bijzonder gemakkelijke avond voor de oranjehemden tegen FC Dordrecht. En dat had op voorhand toch niemand verwacht. Dordt had de laatste vier wedstrijden namelijk gewonnen en ging aan de leiding in de strijd om de derde periode. Volendam won vanavond echter een belangrijke slag, want binnen een half uur leidde de thuisclub dankzij Kevin Visser, Enzo Stroo en Gerry Vlak. De 4-0 via Vissers tweede viel ook nog voor rust. Nick Doodeman was echter de meest gevierde man, want de assist kwam viermaal vanaf zijn voeten. Direct na de thee deed Robert Mutzers iets terug, maar een legendarische comeback zat er geen moment in, waardoor Volendam tweede staat in de stand om de derde periode.

Overige uitslagen

Almere City FC – Go Ahead Eagles 2-0

FC Eindhoven – Jong AZ Alkmaar 1-3

FC Emmen – De Graafschap 5-2

Helmond Sport – Jong FC Utrecht 2-0

RKC Waalwijk – Cambuur Leeuwarden 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen