De eerste voorselectie van Koeman: wat valt er op?

7 maart 2018, 17:12

Ronald Koeman maakte woensdag zijn eerste voorselectie als bondscoach van Oranje bekend. In totaal maken 33 spelers kans op een definitieve uitnodiging voor de oefeninterlands tegen Engeland en Portugal. Wat valt naast de zeven nieuwe namen allemaal op aan de voorselectie?

{image[321529][right-half][]}Blind speelt amper

Daley Blind is al jaren een vaste klant bij het Nederlands elftal, maar van alle veldspelers in de voorselectie komt hij het minste aan spelen toe. Zijn laatste minuten in het shirt van Manchester United dateren van begin januari. Blind is onder José Mourinho op een zijspoor beland, en het is afwachten in hoeverre dat consequenties heeft voor het Nederlands elftal. Dat hij met slechts 273 Premier League-minuten wel in de voorselectie zit, is op zich al opvallend. 

Vormer eindelijk bij Oranje

Eindelijk ziet een bondscoach Ruud Vormer (29) staan. In België is de aanvoerder van Club Brugge een grote meneer, maar was hij voor het Nederlands elftal nooit serieus in beeld. De winnaar van de Belgische Gouden Schoen rekende niet eens meer op een oproep, zo zei hij begin dit jaar in Het Nieuwsblad. "Als ze me nu zouden vragen, dan weet ik niet zeker of ik zou gaan. Ga lekker met de jonge garde spelen. Ik word dit jaar dertig." Wij zijn benieuwd hoe Vormer daar nu over denkt. Zeker omdat hij met Koeman een oude bekende tegenkomt, die hem bij Feyenoord nauwelijks gebruikte.

{image[321498][right-half][]}Veltman het haasje

Net als Blind was Joël Veltman jarenlang een vast gezicht bij het Nederlands elftal. Met de nadruk op was, want klaarblijkelijk ziet Koeman het minder in de aanvoerder van Ajax zitten dan zijn voorgangers, hoewel hij onder Dick Advocaat ook al allerminst zeker was van een basisplaats. Nu zit Veltman niet eens bij de eerste 33 namen. Koeman geeft de voorkeur aan Kenny Tete, Timothy Fosu-Mensah en Daryl Janmaat. Blijft de teller voor de aanvoerder van Ajax steken op zijn negen interlands? 

Ook geen Van Ginkel en Hoedt

Eveneens opvallend is de absentie van Marco van Ginkel en Wesley Hoedt. Het duo mocht met Dick Advocaat nog mee naar Schotland en Roemenië, maar kan de tijd eind maart anders besteden. Inmiddels is bekend dat Van Ginkel na overleg tussen Koeman en PSV thuisblijft, meldt het Algemeen Dagblad. De captain van de Eredivisie-koploper was de laatste periode niet helemaal okselfris. Van Ginkel is pas net terug van een knieblessure. Hoedt speelt wekelijks bij Southampton, maar zijn prestaties kunnen Koeman waarschijnlijk niet bekoren. In mindere mate is het ook verrassend dat Jürgen Locadia niet op de lijst staat. Hij hikte de laatste tijd tegen zijn debuut aan. Anderzijds heeft Koeman de oud- PSV'er, die Eindhoven geblesseerd verliet, ook nog niet veelvuldig aan het werk gezien bij zijn nieuwe club Brighton & Hove Albion. 

{image[322340][right-half][]}Bruma weer terug

Bijna onopvallend is Jeffrey Bruma weer in beeld bij het Nederlands elftal. De verdediger, die eind 2016 zijn laatste interland speelde, moest door een zware knieblessure lijdzaam toezien hoe Oranje kopje onder ging in de WK-kwalificatie. Hij knokte zich terug in de basis van VfL Wolfsburg en is ongetwijfeld vastberaden dat ook bij Oranje te doen. De voornaamste concurrentie komt van collega centrale verdedigers Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Karim Rekik.

Babel, de enige dertiger

Ryan Babel is met zijn 31 jaar de oudste speler in de voorselectie. Hij is daarmee ook de enige dertiger. Tijdens de laatste interlandperiode onder Advocaat had de aanvaller van Besiktas nog gezelschap van als international afgezwaaide international sley Sneijder (33) en de niet geselecteerde Eljero Elia (31), die not amused lijkt te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen