Van de Looi: "Heb me niet laten wegsturen door de fans"

8 maart 2018, 15:04   Bijgewerkt: 9 maart 2018, 09:59

Erwin van de Looi benadrukt na zijn vertrek dat hij zich niet heeft laten wegsturen door de fans van Willem II. De coach wil dat niet hij, maar de club weer op de eerste plaats komt te staan in de (positieve) aandacht. "Sinds ik in januari mijn vertrek heb aangekondigd, proefde je al negativiteit en daar gaat het team niet beter van spelen", aldus de coach.

Bij de NOS keek hij terug op zijn beslissing, die mede vanwege de ontevreden supporters werd gemaakt. "Laat duidelijk zijn: ik laat me niet wegsturen door supporters. Het is complexer dan dat, want na zo'n actie denk je eerst: bekijk het, nu ga ik zéker niet weg."

Toch kwam hij op die gedachte niet veel later terug. "Maar je kunt als trainer zeggen: ik blijf ten koste van alles voor de groep staan en ik neem iedereen mee. Of je denkt: het is misschien handig en verstandig om te vertrekken, waardoor er een positievere sfeer rond het team komt."

Van de Looi miste bij de fans in Tilburg wel enig realisme over de kwaliteiten van zijn ploeg. "De positie waar Willem II staat, is niet heel gek, als je weet dat je de vijftiende begroting in de Eredivisie hebt. Het ene seizoen is het lastiger dan het andere. Vorig jaar waren we snel veilig, nu moeten we harder knokken. Dat is de situatie waarin Willem II zit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen