Uitblinker Redan loodst Chelsea naar halve finale Youth League

14 maart 2018, 17:55

Met twee doelpunten heeft Daishawn Redan (17) Chelsea onder 19 aan plek in de halve finale van de Youth League. De oud-Ajacied was de grote man in de kwartfinale tegen Real Madrid (2-3). Eén treffer zorgde voor veel discussie, omdat hij de 1-2 duidelijk met zijn arm maakte.

Chelsea, dat eerder Feyenoord uitschakelde in de Champions League voor junioren, keek rap tegen een achterstand aan. Óscar bezorgde de Koninklijke een droomstart, maar die was van korte duur. Luke McCormick zorgde voor de gelijkmaker, Redan kwam op het scoreformulier als aangever.

De 1-2 van Redan - hij verruilde afgelopen zomer Ajax voor de Engelsen - was een handsbal. Zelf juichte de geboren Amsterdammer ook amper. De arbitrage zag in ieder geval niets, en keurde de goal goed. Redans tweede was een doelpunt van dichtbij: 1-3.

In het laatste half uur was het billenknijpen voor Chelsea. Invaller Álvarez Lohoba tekende voor de aansluitingstreffer, en tot overmaat van ramp moesten The Blues de laatste twintig minuten met tien man verder. Jacob Maddox kreeg een rode kaart. Real Madrid ging vanzelfsprekend naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg in de extra tijd de deksel op de neus: 2-4 via Harvey St. Clair.

In de halve finale van 20 april treft Chelsea Porto, de ander halve finale gaat tussen Manchester City en FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen