Cocu rekent op herstel: "Moet op het veld reactie komen"

16 maart 2018, 14:16

Phillip Cocu heeft afgelopen week met de selectie van PSV de nederlaag tegen Willem II uitvoerig besproken. De coach van de Eindhovenaren gaat er vanuit dat de forse verliespartij in de Eredivisie een incident was. Tegen VVV-Venlo wil hij zaterdagavond logischerwijs beterschap zien.

"We hebben een goed gesprek met elkaar gehad. Tegen elkaar gezegd dat we deze houding in het veld tegen Willem II niet accepteren. Soms is het nodig om elkaar even de waarheid te zeggen, maar je moet er niet in blijven hangen", keek Cocu terug op de nederlaag tijdens de persconferentie. "Het was een wijze les, maar de reactie moet in het veld vertaald worden."

Toch zal het geen eenvoudig duel worden. Eerder dit seizoen kwam PSV nog tweemaal op achterstand tegen VVV-Venlo, ondanks dat er uiteindelijk ruim gewonnen werd. Cocu: "VVV is een goed georganiseerde ploeg dat het heel goed doet. Ze hebben veel vertrouwen en weinig nodig om rendement te halen."

{image[324690][right-half][]}Nederlands elftal

Naast de teleurstelling van tegen Willem II, kwam er voor twee PSV'ers vrijdag nóg een teleurstelling. Steven Bergwijn en Luuk de Jong kregen géén oproep van bondscoach Ronald Koeman. "De rest weet wat ze moeten doen. De nieuwe bondscoach zal genoeg wedstrijden kijken en iedereen een kans geven. Deze kans moeten de spelers wel zelf afdwingen", aldus Cocu.

De coach van de koploper van Nederland werd ook nog gevraagd naar Lennart Thy, de spits van VVV-Venlo die ontbreekt om mee te werken aan een stamceloperatie. "Het is een erg mooi en bijzonder gebaar van Thy."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen