Emond kopt Standard naar bekerwinst: "Hard werken loont"

18 maart 2018, 09:30

Standard Luik heeft voor de achtste keer in de clubhistorie de Belgische beker gewonnen. De ploeg van coach Sá Pinto won zaterdag in de finale in Brussel na verlenging van RC Genk: 0-1.

In de reguliere speeltijd viel er niet veel te genieten. Daardoor was de 0-0 stand na negentig minuten logisch te verklaren en moest er een verlenging gespeeld worden. Daarin kopte Renaud Emond Standard al na twee minuten op voorsprong. Genk probeerde daarna een gelijkmaker en daarmee strafschoppenserie te forceren, maar slaagde daar niet in.

"Scoren in een finale is een gevoel dat moeilijk te beschrijven is", jubelt Emond bij Sporza. "Ik ben heel tevreden. Het toont ook aan dat hard werken loont in het voetbal. We hadden een moeilijk seizoen, maar nu spelen we Play-Off I en winnen de beker. Dat is belangrijk voor de supporters. We spelen ook al zeker Europees voetbal en dat was een belangrijk doel, want Standard is een grote club die elk seizoen in Europa moet spelen. We gaan nu met onze fans vieren in Luik en samen vieren, want deze zege is het resultaat van een collectief: de hele ploeg, de trainer, de staf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen