Italië hoopt vóór duel met Oranje op nieuwe bondscoach

25 maart 2018, 10:25

De Italiaanse bond wil eind mei de nieuwe bondscoach voor de groep hebben. Na de mislukte WK-kwalificatie werd Giampiero Ventura ontslagen en neemt Luigi Di Biagio de honneurs waar. Italië is op 4 juni in Turijn de tegenstander van het Nederlands elftal. 

"Op 20 mei weten jullie de bondscoach", zegt Alessandro Costacurta, interim-directeur van de bond, tegen La Gazzetta dello Sport. Costacurta sluit niet uit dat Di Biagio in zijn functie blijft. De kans is groot dat de interim-trainer in ieder geval tot de technische staf blijft behoren.

"Zeker, er zijn een paar geweldige coaches in Italië. Maar niet veel beter dan Di Biagio. Als het mogelijk is, nemen we een betere. Maar dat is niet makkelijk", aldus Costacurta. Italië verloor vrijdag onder leiding van Di Biagio met 2-0 van Argentinië. "Ik denk niet dat Guardiola of Mourinho het beter hadden gedaan." De Azzurri werken net als Oranje toe naar de EK-kwalificatie voor het eindtoernooi in 2020. Voor het eerst sinds 1958 ontbreekt Italië deze zomer op het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen