Uitblinkende De Ligt: "Een goed einde van de eerste week"

27 maart 2018, 08:41   Bijgewerkt: 27 maart 2018, 13:04

Met een tevreden gevoel kijkt Matthijs de Ligt terug op de eerste interlandperiode onder bondscoach Ronald Koeman. Oranje verloor weliswaar de eerste oefenwedstrijd van Engeland (0-1), maar herstelde zich door maandag regerend Europees kampioen Portugal met liefst 0-3 te verslaan. Eén van de uitblinkers van het duel in Genève was De Ligt, die de aangever van twee doelpunten was.

In gesprek met de NOS laat achttienjarige De Ligt zijn licht schijnen op de oefenzege. "De eerste helft speelden we goed. Zij hadden veel de bal, maar werden niet echt gevaarlijk. Wij waren in de omschakeling telkens heel snel voor de goal. In de eerste helft hebben we vijf kansen gekregen, drie gingen erin. Dat is ook een kwaliteit, denk ik."

Bij zowel het tweede als derde doelpunt kwam de assist op naam van De Ligt. Met name de wijze waarop hij de 0-2 voorbereidde, maakte indruk. "Een ouderwetse rechtsbuiten", lacht de verdediger. "Ik kreeg de bal diep gespeeld van Donny en zag een paar mannen vrij staan. Ik dacht: 'Ik geef 'm hard voor, wie weet loopt er iemand tegen aan'. En dat was Ryan toevallig."

Al met al is de Ajax-verdediger tevreden over de interlandperiode. "Dit is een goed einde van de eerste week. Je hebt kunnen zien waar we toen in staat zijn", vervolgt De Ligt. "We weten dat we een talentvolle ploeg hebben, maar dat we op internationaal niveau nog een aantal stappen te zetten hebben. Dan is zo'n krachtmeting als vandaag goed geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen