Van Halst: "Iedereen was positief, de uitkomst was helaas slecht"

27 maart 2018, 11:18

FC Twente heeft dinsdagochtend tijdens een persconferentie het gedwongen vertrek van Gertjan Verbeek toegelicht. Jan van Halst, die zelf ook een stapje is teruggetreden, zegt dat Verbeek volwassen op het ontslag reageerde. Maandag viel het doek voor de 55-jarige trainer.

"Hij weet dat dit gebeurt na zoveel nederlagen. Gertjan is een winnaar, hij had gehoopt om tot iets moois te komen", citeert het Algemeen Dagblad Van Halst. Onder Verbeek werd de weg naar boven niet ingezet. Sterker nog: Twente is met nog zes wedstrijden voor de boeg de hekkensluiter van de Eredivisie. "Ik wil een koe niet in de kont kijken. Hij paste in het profiel. Iedereen was positief. De uitkomst was helaas slecht."

Dat ook Van Halst aangekeken wordt op de sportieve malaise, begrijpt hij. Het technische takenpakket heeft hij moeten inleveren, waardoor hij nu alleen nog commercieel directeur van de Tukkers is. Of hij bezig is aan zijn laatste maanden in Twente, weet Van Halst nog niet. "In voetbal is elke dag anders. Als je zo'n grote club hebt die zo slecht presteert, dan zie je de krachtenvelden op gang komen. We kunnen er geen antwoord op geven, dat kan niemand."

Lees ook: Terugblik: de vijf onstuimige maanden van Verbeek in Enschede

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen