De Mos lovend over Cocu: "Ik vind dat hij snel een oplossing ziet"

29 maart 2018, 10:59

Volgens Aad de Mos is het geen toeval dat PSV de afgelopen jaren na de winterstop beter presteert dan in de eerste seizoenshelft. De oud-trainer zegt dat het aan Phillip Cocu te danken is dat de Eindhovenaren jaar in jaar uit een goede eindspurt hebben. Ajax-coach Erik ten Hag valt De Mos aan de andere kant wat tegen.

"Elk seizoen hebben ze bij PSV in de eerste seizoenshelft wel een dipje, maar wat Cocu kenmerkt, is dat hij het team daar meestal ook weer snel uit weet te krijgen", zegt De Mos tegen De Telegraaf. "Vaak blijven ploegen te lang in een crisis hangen, maar ik vind dat Cocu snel een oplossing ziet. Dan komt hij met een verandering van speelwijze of met een paar andere spelers in de ploeg en dan komt er toch weer snel stabiliteit in de prestaties. Dat is toch een kwaliteit."

De Mos meent dat trainers tegenwoordig weinig tijd krijgen om een elftal klaar te stomen. Zo ook Cocu, die er met PSV niet in slaagde om zich te kwalificeren voor de Europa League. "Je ziet steeds meer dat een elftal bij de start van de competitie helemaal niet klaar is, zoals dit seizoen PSV ten tijde van de wedstrijden tegen Osijek. Cocu had het elftal toen nog niet staan."

Waar De Mos positief is over Cocu, daar zegt de 71-jarige oud-coach dat hij meer van Ten Hag had verwacht. "De goede tactische ingrepen die je van hem bij FC Utrecht zag, heb ik bij Ajax minder gezien. Het lijkt toch of hij een beetje in een keurslijf zit, waardoor hij beperkt wordt in zijn tactisch handelen", aldus De Mos. "Het is ook niet zo gek dat je een aanloopperiode nodig hebt als je van de subtop naar een topclub gaat. Die tijd heeft hij niet gekregen doordat hij midden in het seizoen de stap heeft gemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen