Pusic probeert hoop te houden bij Twente via groepsgesprekken

8 april 2018, 17:48

Marino Pusic heeft de hoop op handhaving nog niet opgegeven bij FC Twente. De oefenmeester wil er alles aan doen om de druk bij de eerste selectie weg te halen, al was daar tegen Feyenoord niet veel van te zien in de openingsfase. "Vooraf probeer je met individuele- en groepsgesprekken de druk bij de spelers weg te halen. Veel jongens hebben dit nooit meegemaakt", vertelt hij.

Op de clubsite ging hij in op de missie die hij had tegen Feyenoord. "We hebben getracht vanuit een goede organisatie op de juiste momenten druk te zetten en vanuit de omschakeling toe te slaan. Verdedigend gaven we in de eerste helft betrekkelijk weinig weg. Via een pressing moment scoorden we de 1-1. De ploeg heeft karakter getoond, want het is niet makkelijk om tegen een goed voetballend Feyenoord te spelen", vond hij.

Toch was hij ook realistisch over het resultaat, want na de rust kwamen de Rotterdammers op 1-2 en later ook op 1-3. "Het was een terechte voorsprong, want Feyenoord was beter in die fase. Wij maakten ons op voor een slotoffensief, maar dan valt de 1-3, die ook niet zo mag vallen. Dan is het mentaal heel moeilijk om je op te richten en er een slotoffensief uit te gooien", aldus Pusic, die niet teveel risico wilde nemen om te voorkomen dat het een heel pijnlijke uitslag werd en het zelfvertrouwen verder aangetat zou worden.

Dus was er onder de streep geen enkel punt, in het weekend waarin alle concurrenten wel wonnen. "Alles bij elkaar was het niet voldoende om van de regerend landskampioen te winnen. Het zal heel moeilijk worden, maar zolang er een kans is, moet je er vol voor gaan." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen