Ajax legt beslag op tweede plank dankzij zege op AZ

29 april 2018, 16:34   Bijgewerkt: 29 april 2018, 18:12

Ajax zal het seizoen 2017/2018 afsluiten als nummer twee van de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag de Noord-Hollandse burenruzie tegen nummer drie AZ, waardoor ze niet meer in te halen zijn door de Alkmaarders. Op de zege viel weinig aan te merken: Ajax was in grote delen van de wedstrijd de betere ploeg en de meeste spelers van AZ haalden hun gebruikelijke niveau niet. Donny van de Beek brak de wedstrijd open met een rake kopbal, waarna Justin Kluivert en David Neres na rust de score opvijzelden: 3-0.

Ajax moest het stellen zonder de zwaar geblesseerde aanvoerder Joël Veltman, die werd vervangen door Noussair Mazraoui, maar mocht wel Nicolas Tagliafico weer in de opstelling verwelkomen. AZ miste Stijn Wuytens, Oussama Idrissi en de vrijdag tijdens de training uitgevallen Wout Weghorst. Ferdy Druijf van Jong AZ mocht daardoor zijn basisdebuut maken.

De Noord-Hollandse rivalen maakten er een niet bepaald een spectaculaire eerste helft van. Ajax had, onder aanvoering van regisseur Hakim Ziyech, het betere van het spel, maar wist AZ nauwelijks zijn wil op te leggen. Ziyech was nog het dichtst bij een doelpunt, maar schoof van afstand net naast en stuitte vanuit een lastige hoek op doelman Marco Bizot.

Ajax leefde zichtbaar op door die treffer en begon uitstekend aan de tweede helft. De 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten: Klaas-Jan Huntelaar kopte een fenomenale lange bal van Ziyech door op Kluivert, die vervolgens de bovenhoek vond. De vleugelaanvaller was dicht bij een tweede treffer, maar zijn van richting veranderde inzet belandde op de buitenkant van de paal.

In het laatste kwart van de wedstrijd haalde Ajax de voet van het gaspedaal, waardoor AZ de mogelijkheid kreeg om weer in de wedstrijd te komen. André Onana had een knappe redding in huis op een pegel van invaller Iliass Bel Hassani en stond even later iets te ver van zijn lijn, maar zag een inzet van Mats Seuntjens op het dak van het doel belanden.

Opstellingen en beoordelingen*    

Ajax: André Onana 5.5; Noussair Mazraoui 7 (87. Jurgen Ekkelenkamp -), Matthijs de Ligt 7.5, Max Wöber 7, Nicolas Tagliafico 6; Donny van de Beek 6.5, Lasse Schöne 5.5, Hakim Ziyech 8; David Neres 5.5 (90. Rasmus Kristensen-), Klaas-Jan Huntelaar 5 (65. Kasper Dolberg 5), Justin Kluivert 5.5

AZ: Marco Bizot 5.5; Jonas Svensson 5, Ron Vlaar 5.5 (78. Joris van Overeem -), Pantelis Hatzidiakos 6, Thomas Ouwejan 5.5 (25. Owen Wijndal 6); Guus Til 5.5, Fredrik Midtsjø 7, Teun Koopmeiners 5; Alireza Jahanbakhsh 4.5, Ferdy Druijf 4.5 (64. Iliass Bel Hassani 6.5), Mats Seuntjens 6

Man of the match: Hakim Ziyech

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen