Maher baalt niet belangrijk genoeg te zijn en bedankt fans

29 april 2018 – Voor Adam Maher leek de winterse transfer naar FC Twente een ideale stap om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Ruim drie maanden na zijn komst in Enschede stond de middenvelder zondagmiddag in Arnhem echter opeens als speler van de degradant uit de Eredivisie op het veld. En dat doet veel pijn bij Maher, zeker omdat hij de Tukkers zo graag had willen helpen. Al was het alleen al voor de trouwe fans.

Maher baalt niet belangrijk genoeg te zijn en bedankt fans

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Want als het aan iets rondom de club niet heeft gelegen de laatste weken, is het aan de trouwe supportersschare. Zelfs in Arnhem hielden de supporters lang moed op een goed resultaat. "Daarom wilden we voor hen het graag laten zien", vertelde de teleurgestelde Maher na het verloren duel met Vitesse in de mixed zone. "Als je naar hen kijkt, dan is het echt geweldig wat ze hebben gebracht. Ze verdienen veel meer dan dit…" Strijdbaar: "Daarom moeten we het komende week tegen NAC Breda, ondanks de degradatie, op een waardige manier afsluiten. Voor onze supporters."

Schandalig
Toch kan FC Twente niet meer doen dan dat. Vanaf volgend seizoen speelt de club onherroepelijk in de Jupiler League. "Schandalig dat dit gebeurt bij een club als FC Twente", vond Maher, die net als de rest van de spelers zichtbaar aangeslagen was. "Ja, er is gehuild in de kleedkamer door sommige spelers. Iedereen is aangeslagen. De trainer heeft nog wel wat gezegd, de spelers niet veel. Het is niet echt de situatie om te praten."

Tegen Vitesse (5-0) zat er eigenlijk nooit echt een goed resultaat in voor Twente, al ging het tot de 1-0 nog aardig gelijk op. "We wisten wat er op het spel stond, maar we konden het niet brengen", was de conclusie van Maher. Met uitzondering van het eerste kwartier, waarin FC Twente nog wel wat dreiging naar voren had, liet de ploeg van Marino Pusic bijzonder weinig zien. Toch heeft de ploeg met Oussama Assaidi en Maher best veel creativiteit in het elftal.

Ook de van PSV-overgekomen middenvelder kon het verschil niet maken. Want pas de afgelopen maanden leerde Maher wat het grote verschil is tussen spelen in de top en spelen tegen degradatie, wat hij voor het eerst deed. "Bij PSV krijg je alle ballen op de nummer tien positie, bij FC Twente bijna geen een. Dat is een wereld van verschil", concludeerde hij.

Tot zijn spijt overigens, wat bij zijn komst was hij vastbesloten om zich te laten zien in Enschede en de Tukkers weer op de goede weg te helpen. Een missie die met de week moeilijker werd, ontdekte hij. "Een team dat verliest, gaat met minder vertrouwen spelen. En daardoor ga je weer verliezen: het vertrouwen blijft dan maar afnemen. Dan is het heel moeilijk om in zo'n ploeg het verschil te maken. En week op week wordt het moeilijker om je stempel te drukken", treurde Maher.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd