Salzburg voelt zich benadeeld: "Weer hetzelfde gekloot"

4 mei 2018, 09:08

Red Bull Salzburg voelt zich benadeeld door de arbitrage. In de verlenging van de halve finale van de Europa League dompelde Olympique Marseille de Oostenrijker is rouw, maar scoorden de Fransen uit een onterecht gegeven hoekschop. De spelers reageren vurig, maar strijkt trainer Marco Rose (foto) ook over zijn hart.

Salzburg poetste donderdag in eigen huis de 2-0 nederlaag in Marseille weg. In de verlenging leek de stuntploeg een strafschoppenserie uit het vuur te slepen. Maar de Europese droom werd ruw verstoord. De Russische scheidsrechter Sergej Karasev gaf Marseille een hoekschop die geen hoekschop was. Rolando scoorde, en Salzburg bleef door stomheid geslagen achter.

"Het is buitengewoon vervelend dat na het heenduel, een beslissing weer in ons nadeel is", reageerde verdediger Stefan Lainer na afloop. "Want het was geen hoekschop. Een van de drie scheidsrechters moet dat zien. We hebben een lange weg afgelegd in dit Europese seizoen. Een uitstekende prestatie, maar vandaag (donderdag, red.) verdienden we meer. Het doet heel veel pijn, maar daar moeten wij mee omgaan."

Aanvoerder en doelman Alexander Walke vindt de uitschakeling moeilijk te accepteren. "Het is weer hetzelfde gekloot. De scheidsrechter wil van ons respect, maar wij krijgen niets." Volgens Rose erkende de Russische arbitrage hun fout. "Ik hoorde dat ze aangeslagen in hun kleedkamer zaten. Iedereen maakt fouten. Als iemand een fout toegeeft ben ik de eerste die kan vergeven", aldus de oefenmeester van Salzburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen