Dit staat er woensdag nog op het spel in de Champions League

2 november 2022, 11:59   Bijgewerkt: 2 november 2022, 12:06
Dit staat er woensdag nog op het spel in de Champions League

Nadat Tottenham Hotspur en Eintracht Frankfurt zich dinsdagavond plaatsten voor de achtste finales van de Champions League, worden woensdag de laatste twee overwinteraars in het miljoenenbal bekend. Dit is wat er vanavond nog meer op het spel staat.

Groep E: Milan of Salzburg?

In groep E hoopt AC Milan voor het eerst in tijden weer eens te overwinteren in de Champions League. Dat moet het in eigen huis voor elkaar zien te krijgen tegen Red Bull Salzburg, waar Milan een punt voorsprong op de Oostenrijkers verdedigt. De thuisclub heeft dus voldoende aan een gelijkspel om Salzburg voor te blijven en daarmee voor het eerst sinds 2013-2014 te overwinteren in het grootste Europese bekertoernooi. Als de Italianen winnen kan Dinamo Zagreb plaats drie bovendien nog overnemen van Red Bull Salzburg. Het moet daarvoor wel winnen bij het al geplaatste Chelsea.

Groep F: Shakhtar of RB Leipzig?

In groep F vechten Shakhtar Donetsk en RB Leipzig in een rechtstreeks duel om een plaats bij de laatste zestien. De Duitsers staan drie punten los van de naaste belager, nadat het vorige week als eerste club dit seizoen wist te winnen van Real Madrid (3-2), de titelverdediger in de Champions League. In Warschau kan Shakhtar de Duitsers bij winst echter nog achterhalen, omdat het eerste onderlinge duel in Leipzig maar liefst met 1-4 werd gewonnen. Bij een gelijke eindstand in punten zal het onderlinge resultaat dus in het voordeel zijn van de Oekraïeners. Real is al zeker van de laatste zestien, en Celtic kan de laatste plaats in de groep ook al niet meer ontgaan.

Groep G: eindstand bekend

In groep G zijn alle beslissingen al gevallen. Manchester City en Borussia Dortmund zijn niet meer te achterhalen en gaan in de koker voor de loting van de achtste finales. Sevilla kan plaats drie niet meer ontgaan. FC Kopenhagen zou bij winst op Borussia Dortmund in punten nog wel gelijk kunnen komen met de Spanjaarden, mits Sevilla verliest bij City. Maar het onderlinge resultaat geeft dan het doorslag, en daarin is Sevilla niet meer te achterhalen nadat het in Denemarken 0-0 bleef en in zuid-Spanje met 3-0 werd gewonnen.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen