Lukkien: "Op zo'n middag word je dertig jaar ouder"

13 mei 2018, 17:04

FC Emmen maakte het zichzelf ontzettend moeilijk op bezoek bij NEC. De Drentse club verspeelde bijna de 4-0 overwinning en daarmee een plek in de finale van de play-offs. Trainer Dick Lukkien vindt dat zijn ploeg het niet zover had mogen laten komen.

Halverwege keek Emmen tegen 4-1 achterstand aan en had NEC slechts twee doelpunten nodig om de forse nederlaag op Hemelvaartsdag weg te poetsen. Maar in de tweede helft hield Emmen stand. "Op zo'n middag word je dertig jaar ouder", zegt Lukkien tegen FOX Sports. "Onvoorstelbaar, zo slecht beginnen en het onszelf zo moeilijk maken. Ook de complimenten aan NEC. Want ik heb een hekel om te zeggen wat wij allemaal slecht hebben gedaan."

NEC ging volle bak en dat resulteerde in veel doelpunten. Het geluk van Emmen was de 2-1 van Alexander Bannink, de belangrijke uitgoal die in dit tweeluik het verschil maakte. "Ik vind dat we in de tweede helft geantwoord hebben. We kwamen nog een keer goed weg met een bal op de lat. Maar het stond beter en stabieler."

Emmen herpakte zich inderdaad na de pauze. Al kwam de 4-1 ruststand even hard aan. "De spelers zat ook redelijk stuk. We zijn blijven hameren op het vertrouwen. We stonden nog steeds voor. Maar er mocht ook beter verdedigd worden. Soms was het één tegen één verdedigen en dan moet dat als kerels gebeuren. In de tweede helft ging dat veel en veel beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen